Sup-retket-joensuu

SUP-LAUTAILU

Mitä SUP-lautailu on?

SUP-lautailu (SUP = Stand Up Paddling) on alunperin Hawaijilta alkunsa saanut hauska ja helposti omaksuttava surffauksen kantamuoto. SUP-laudalla melotaan seisaaltaan suurella surffilaudalla ja nähdään vesistö aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Suppailu on oivallista kokovartalon liikuntaa, joka kehittää aerobista kuntoa, lihaskestävyyttä sekä tasapainoa. SUP-lautailu on helppo oppia ja sopii mainiosti niin leppoisaan iltamelontaan, kuin aktiiviliikkujan kesätreeniksi.

Kenelle SUP-lautailu sopii?SUP lautailu alkeiskurssi joensuu

SUP-lautailu sopii kaikille, ketkä ovat kiinnostuneet vesillä liikkumisesta, ikään ja kuntoon katsomatta.  Jos pystyt ajamaan polkupyörällä, opit myös SUP-lautailemaan. Vauhdikkaampaa ja fyysisesti rankempaa melontasessiota hakeva SUP-lautailija voi meloa jokia vastavirtaan, leikkiä koskissa tai suunnata navakallakin tuulella avoimelle vedelle ja aaltoihin. SUP-lautailu ei rajoitu pelkästään aurinkoisiin ja tuulettomiin päiviin, vaan omien taitojen rajoissa ja hyvillä varusteilla voi mennä melomaan koska vain. Parhaiten perehdyt SUP-lautailuun osallistumalla osaavan ohjaajan pitämälle alkeiskurssille tai johdetulle retkelle. Katso kurssimme ja retkemme Joensuussa.

Mitä SUP-laudalla voi tehdä?

SUP-laudalla voi meloa missä vain Suomen upeissa vesistöissä mutta siitä on myös moneen muuhun. SUP-laudoilla voi lipua jokia alas, laskea koskia ja surffata aaltoja. SUP-laudan tasainen pinta mahdollistaa laudan käytön myös joogaamiseen ja erilaisten voimistelu- ja lihaskuntoharjoitusten tekemiseen sekä temppuiluun. Vesi tuo oman mausteensa tasapainoa vaativiin liikkeisiin ja keskivartalo joutuu erityisesti töihin.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Register and personal data protection policy.
Hyväksyn

Millaisia varusteita tarvitsen?

Tasaisen veden SUP-lautailussa harvoin joudutaan veden varaan ja itse lauta toimii hyvin pelastusvälineenä, mutta kellunta / pelastusliivit ovat suositeltu varuste aina vesillä liikuttaessa. Helteisellä kelillä uikkarit toimivat hyvin ja laudalla kannattaa olla paljain varpain. Viileämmällä säällä kannattaa pukeutua märkäpukuun ja neopreenisiin kenkiin, tai ainakin tuulenpitävään takkiin ja housuihin. Jos osallistut kursseillemme tai retkillemme Joensuussa, hintaan kuuluu aina oppaan palveluiden lisäksi SUP-laudan, melan, kelluntaliivien, ja märkäpuvun laina.  SUP-lautojen vuokrauksen yhteydessä voit myös vuokrata märkäpuvun.

Millaisen SUP-laudan hankkisin itselleni?SUP Kuopio kolmen sillan saaristoretki

SUP-lauta on joko kova tai ilmatäytteinen, tasaiseen liukuun suunniteltu, longboard-tyylinen surflauta. Lautoja valmistetaan perusmelontaan, aalloilla surffaamiseen, retkeilyyn, kisaamiseen, koskimelontaan, ja jopa kalastukseenkin on omat lautamallinsa vapatelineineen! Ilmatäytteiset laudat ovat parhaimmillaan hyvin vakaita ja palvelevat parhaiten harrastajia, joilla säilytystila ja kuljetus ovat kynnyskysymyksiä.

Kova SUP-lauta
Kovat SUP-laudat ovat valmistettu eri materiaaleista, kuten lasikuidusta, puusta, PVC:stä ja hiilikuidusta laminoimalla. Halvemmat laudat ovat tehty enimmäkseen muovista kun taas kalleimmissa on käytetty enimmäkseen hiilikuitua. Useimmiten laudan rakenteen laatu ja materiaalit näkyvät hinnassa. Kovat laudat uivat hyvin ja ovat pitkäikäisiä, sillä niitä voi myös korjata, jos osumia tulee.

Valitse kova SUP-lauta jos:

  • olet aktiivinen SUP-lautailija ja teet pitkiä lenkkejä
  • asut vesistön läheisyydessä, eikä lautaa tarvitse kuljetella paljon
  • haluat lähteä aaltoihin SUP-laudallasi

Ilmatäytteinen SUP-lauta
Ilmatäytteiset laudat ovat rakennettu dropstitch-menetelmällä, jossa laudan kansi ja pohja on sidottu yhteen tuhansilla langoilla laudan sisältä. Kun lauta täytetään riittävällä paineella (15-20 PSI), niin laudasta tulee erittäin tukeva ja se pitää hyvin muotonsa. Korkealaatuisissa laudoissa rakenne on hyvä ja lautoihin voi laittaa riittävän paineen, kun taas halvemmissa laudoissa rakenteeseen ei ole panostettu niin paljon ja pienemmän suosituspaineen ansiosta markettilaudat jäävätkin hieman ilmapatjamaisiksi. Kannattaa täyttää lauta aina valmistajan suosittelemaan maksimipaineeseen!

Valitse ilmatäytteinen SUP-lauta jos:

  • matkustat lautasi kanssa paljon tai haluat vaeltaa koskemattomille melontapaikoille
  • arvostat laudan pinnan pehmeyttä ja mukavaa tuntumaa esimerkiksi joogatessasi tai levyttelemällä järvenselällä
  • arvostat sitä että lauta mahtuu pieneen tilaan esimerkiksi talvikaudella

Ennen kuin sijoitat 400 – 1500 € omaan SUP-lautaan, kannattaa kokeilla mahdollisimman montaa erilaista.  Arctic Trainersin käyttämät SUP-laudat ovat NSP, Starboard sekä Red Paddle Co:n korkealaatuisia noin 1000-1300 € hintaluokan lautoja. Meillä on kovia kuin ilmatäytteisiäkin lautoja. Jos epäilet onko SUP-lautailu sinua varten, kannattaa osallistua SUP-alkeiskurssille tai retkelle Joensuussa tai vuokrata lauta meiltä ennen oman hankkimista.

SUP-lautailu Joensuussa
Katso kesän lautailukurssien ja -retkien aikataulut Joensuussa tai käy tilaamassa kesän SUP-kokemukset ennakkoon itsellesi tai lahjaksi verkkokaupastamme.

OTA YHTEYTTÄ:

045 135 1454 (pisteen ollessa auki)

info[at]arctictrainers.fi